NIEUW: Eén dag samen met je man, vriendin, oma of kleinkind…..  leren tintypes maken en samen op een ambrotype (zwart glas), geportretteerd worden.
Lees hier meer informatie over de Duo Collodion Workshop.

Of maak iemand blij met een  cadeaubon.


Loading Workshops

« All Workshops

  • This workshop has passed.

Tintype Ambrotype Workshop 20.05.23

May 20 @ 09:00 17:00

€220.00

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking “Get Tickets” will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available
Impression of My Generation on tintype

Ben je geïnteresseerd in de oorsprong van de fotografie? Wil je meer weten en leren over één van de eerste fotografie procédés, het natte plaat collodium proces…. Schrijf je dan in voor deze eendaagse workshop op zaterdag 20.05.23.

In deze praktische workshop leer je de basis van dit 19e eeuwse proces; het gieten van de collodium op aluminium of glas, het lichtgevoelig maken van de plaat, het juist belichten, ontwikkelen en fixeren en daarna het vernissen. Dit alles op de door jou zelf gefotografeerde plaat. Ieder van de vier deelnemers neemt minimaal twee 4×5 zelf gemaakte tintypes mee naar huis. Om zoveel mogelijk aandacht te geven aan ieder afzonderlijk houd ik het bij een kleine groep. De workshop wordt gehouden in mijn studio in Hilversum, vijf minuten van het station. Prijs per persoon is 220 euro inclusief materiaal, koffie en thee, lunch en BTW. Bij voldoende aanmelding krijg je daarvan bericht, na betaling uiterlijk een week van tevoren ontvang je de definitieve bevestiging.

Hans de Kort

+31654700877

View Organisator Website

atelier

Leeghwaterstraat 43a
Hilversum, 1221BC Netherlands
+ Google Map
0654700877
View Locatie Website