Loading...
“Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar.” Helmut Newton.
Loading Workshops

« All Workshops

Collodion Workshop 27.09.20

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking “Get Tickets” will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Collodion Workshop 27.09.20
210.00
2 available

27.09.2020 @ 09:00 17:00

Ben je geïnteresseerd in de oorsprong van de fotografie? Wil je meer weten en leren over één van de eerste fotografie procédés, het natte plaat collodium proces…. Schrijf je dan in voor deze eendaagse workshop.

In deze praktische workshop leer je de basis van dit 19e eeuwse proces; het gieten van de collodium op aluminium of glas, het lichtgevoelig maken van de plaat, het juist belichten, ontwikkelen en fixeren en daarna het vernissen. Dit alles op de door jou zelf gefotografeerde plaat. Ieder van de vier deelnemers neemt minimaal twee 4×5 zelf gemaakte tintypes mee naar huis. Om zoveel mogelijk aandacht te geven aan ieder afzonderlijk houd ik het bij een kleine groep. De workshop wordt gehouden in mijn studio in Hilversum, vijf minuten van het station. Prijs per persoon is 210 euro inclusief materiaal, koffie en thee, lunch en BTW. Bij voldoende aanmelding krijg je daarvan bericht, na betaling uiterlijk een week van tevoren ontvang je de definitieve bevestiging.

Details

Date:
September 27
Time:
09:00 – 17:00
Cost:
€ 210
Workshop Category:

Who's coming?

0 people are attending Collodion Workshop 27.09.20