David Jairath
2022-12-27
Vanuit mijn interesse in de oude fotografische technieken ben ik bij Hans de Kort gekomen. Bij deze enorm enthousiaste fotograaf een goede dag gehad waarbij we zelf ambrotypes en tintypes gemaakt hebben. In het begin kan het wat overweldigend zijn maar door de doceer techniek van Hans krijg je het echt onder de knie en leer je dit zelf toe te passen. Graag zou ik nog een vervolg zien om zelf bedachte concepten als ambrotype / tintype vast te leggen. Hans Dank je voor de leerzame dag en ook bedankt voor de gezelligheid aan mijn mede cursisten
Julie Janssen
2022-12-23
Vorig weekend heb ik de workshop Tintype ambrotype gevolgd bij Hans de kort. Het was voor mij een bijzondere en leuke ervaring om het het hele proces mee te maken van gieten van het collodium op aluminium en glas tot het ontwikkelen, fixeren en vernissen. Hans doet dit met heel zijn hart en ziel, prachtig werk maakt hij! Ik werd er heel enthousiast van, en ik vond het mooi hoe hij over zijn werk praatte, zoveel passie. En dat is wel wat je dan hoopt bij zo'n workshop. Ik heb verschillende foto's gemaakt en dat was zo tof om te mogen doen. Alsnog je terug gaat in de tijd. Ik raad iedereen aan, bij Hans een workshop te gaan volgen. Dit moet je gewoon minstens één keer meegemaakt hebben in je leven!! Ik kan hem in iedergeval afstrepen van mijn bucket list. Maar wie weet doe ik ooit nog wel een keer. 😊 Hans nogmaals bedankt voor deze mooie ervaring!! Warme groet, Julie-Ann.
Cinthie van Riel
2022-12-01
Een inspirerende en gezellige dag vol alchemie en magie!
Lia Kemp Lassche
2022-11-01
Een mooie zonnige dag in alle opzichten! Het weer, Hans, de lesstof, het foto's maken en het afwerken. Een topdocent waarbij een dat voorbij vliegt. En dan ook nog prachtige platen mee naar huis.
Andréa Den Haring
2022-09-27
Dank je wel, Hans voor de gelegenheid die je bood in je mooie daglicht-studio om het delicate, bijzondere proces te mogen ervaren.Ook dank voor je gastvrijheid, de ontspannen sfeer, je geduld en boeiend verhalen.🦋
Anne Schreutelkamp
2022-09-26
Met bijzonder veel plezier deelgenomen aan de workshop van Hans de Kort in zijn studio in Hilversum. Een prima verhouding tussen theorie en praktijk, met een stevige nadruk op zelf met de materie bezig zijn. De vrijheid die Hans geeft in het maken van de beelden zorgt ervoor dat het zowel voor ervaren fotografen als amateur fotografen een bijzonder leerzame en productieve dag is. De groepsgrootte van vier werkte goed. Je werkt in tweetallen met een camera en hebt al snel een ritme waarbij het ene paar aan het fotograferen is en de andere twee cursisten in de doka bezig zijn met het prepareren of ontwikkelen van de plaat. We hebben prachtige, tijdloze beelden gemaakt met elkaar. Onderweg naar huis realiseerde ik me pas dat alle beelden bij iedereen gelukt zijn. Dat zegt veel over de kwaliteit van de docent!
Nico
2022-09-25
De workshop collodium fotografie bij Hans de Kort gevolgd. Erg leuk om weer eens met analoge fotografie bezig te zijn. De langzame manier van werken geeft uiteindelijk meer waarde aan 't beeld. Met drie mede cursisten onder leiding van Hans het proces doorlopen. In een relaxte sfeer de beginselen van de natte plaat fotografie geleerd. En er een paar mooie portretten aan over gehouden. Aanrader!
Pierre Emanuel
2022-08-10
Wat een bijzondere fotograaf en bijzonder aardig mens. Een en al bevlogenheid en aandacht. De duo workshop "Natteplaat Collodium" is zeer de moeite waard. Je gaat 200 jaar terug in de tijd als het gaat om fotografie techniek. Die brengt Hans je bij, zodat je al snel zelf aan de slag kunt met het hele proces. Van de plaat prepareren tot aan het vernissen van het resultaat. En alles daartussen, zoals het fotograferen zelf, het ontwikkelen, fixeren etc. Wat een prachtige dag. Even ambachtelijk aan de slag. Wij gingen met een mooie, en unieke, beelden (platen dus) weer naar huis. Een absolute aanrader voor iedereen die wat met fotografie heeft.
Beitske Kempenaar
2022-05-18
"Dit is wat ze bedoelen met ‘learning from the master’", dacht ik tijdens de workshop. In de inspirerende omgeving van zijn daglichtstudio en omringt door zijn prachtige werk leert Hans je de 19e eeuwse fotokunst onder de knie te krijgen. Met veel passie voor het vak en enthousiasme weet hij precies wat je nodig hebt om je het proces eigen te maken. Zodanig dat ik in middag geheel zelfstandig een tintype kon maken, hoe tof is dat?! Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in fotografie!
Michiel Castelijns
2022-05-18
De collodion workshop bij Hans de Kort was geweldig! Leerzaam, leuk en persoonlijk. Enorm veel geleerd en gewerkt in zijn prachtige studio, iedere fotograaf zou dit moeten doen! En Hans is een ontzettend aardige vent, die graag zijn kennis overdraagt.
Hans de Kort next to his 16x20' camera
Hans de Kort next to his 16×20′ camera